Filozof în prag de seară

  Don Profesore Amariței a venit cu capsa pusă. Cineva l-a călcat pe bătături. Filozofează dând gata restul de vin din bidon:

  – Să faci un umor sec de: hă, hă, hă ! Plesnit, pus pe tavă și eviscerat în bucăți cuantificabile, digerabile precum carnea de cal care-i intoxică pe englezi, felii de lazgna îndobitocite cu hormoni , cantități uriașe de gaze pe șist produse de vaci spre deliciul lorzilor englezi adunați la adularea calului pe care-l împușcă conștienți de menirea lor pe pământ și vine valu’ unde-i calu’…irlandezu’ o rupe pe muchea unui pahar de grog: All Englishmen are piggishly!

  Zi că n-am dreptate?!

  – Întotdeauna don’ profesor, întotdeauna!

  – Am un fost amic, nu spui care, care când era strâns cu ușa, te servea cu: „Minți!” zis cu aplomb și privirea în ochii tăi. Invariabil te fâstâceai căci…ce puteai ai răspunde.

  Cum să-ți pui paie’n cap când totu’i o minciună de când mă’sa s-a tăiat la deșt și tat’su și-a suflat mucii, de la Eva care a frecat șărpălău’ pănă i s-au încrețit merele, de istorie care ne-a amestecat 7000 de ani ca să găsim vestigii vechi de milioane, sau matematica, sfânta de matematică care fără trei, patru axiome se prăbușește ca un castel din cărți de joc sau chimia care descoperă cu stupoare materiale ce nu au nici în clin nici în mânecă cu tembelul lui Mendeleev, limba română, o făcătura de crâșmă a pașoptiștilor, italieni care sunt daci și români humani, fizica lui Newton barbar călcată în picioare de Einstein cari nu se simte nici el prea bine, astronomia rătăcită prin găuri negre și fără fund, pline de materie ‘exotică’ și mai câte? Și chiar, plin de bunăvoință, de-aș fi: de un’să’ncep, bre?

  – Ia-o blând, să-ți pun niște muzică cât dau o fugă-n beci…

  Torn în pahare. Adevărul e că m-a nimerit bine-a draku’. Și eu simțeam nevoia de o porceală telectuală :

  – Eee?!!

  – Unde rămăsesem?

  – Acolo…

  – Aha…Disperarea „Păpușarilor mondiali” atinge pragul paroxismului. Operațiunea „Distrugeți România” li s-a împotmolit din nou. Nu că ar fi mers vreodată, bine : Cu „revoluția televizată”, după un început fulminant, mămăliga s-a răcit rapid, speranțele unui război civil, îndelungat s-au destrămat în placiditatea românilor și opozițiția unui Iliescu prins la mantinelă. Nu? Cum toate pregătirile erau făcute, de voie de nevoie s-au mutat mai la vale. S-au tăiat, cu voioșie, yugoslavii , câțiva ani buni. Eeee?! Cu dezbinarea etnică…alt fâs: când s-a văzut că unguru’ mort e român sadea, lumea a plecat pe acasă. Treaba s-a mutat la cehi care i-au dat afară pe slovaci pe motiv că-s mai scunzi și puturoși! Le merge bine amândorura.

  Face o pauză de respirație, drept pentru care rade, cu sete, paharul.

  Îndrăznesc:

  – Adicătelea, cine-s păpușarii ăștia?

  – Cum cine? Inginere… Illuminati, ăia cu ochiu-n vârfu’ piramidei. Nu zi că n-ai auzit!

  – Am auzit eu ceva…

  – Atunci ce mă conturbi, acu’ că am totul limpede în minte.

  Deci !

  Se încearcă mijloace mai subtile. Prima încercare: creditul cu buletinu’. După primul moment de năuceală, românu’ a strâns cureaua , a chitat până la ultimul bănuț și n-a mai pus botu’. Câteva bănci cu capital străin  s-au retras cu discreție și nici celelalte nu se simt mai bine.

  A doua, a treia, etc : tot felul de crize aviare, porcine, nik. Au sacrificat engezii nu știu câte milioane de găini, sau porci, nu mai știu, era de fapt divers, zi!

  – Vreo 4 milioane…

  – Vezi…Măsura considerată, unanim de analiști, ca fiind apoteoza: „criza economică”, i-a trecut pe români de la pâine la mămăligă și de la salamul cu soia la soia natur iar „dreapta perversă” a lovit prin ricoșeu și șrapnele, pe la vecini, grecii intrând primii, până la gât în rahatul datoriilor, urmați îndeaproape de restul Europei. Se aude că operațiunea și-ar fi schimbat numele :„Distrugeți cu orice preț România, prafu’ să se aleagă de ei, candela, altaru’ …lor de jegoși, împuțiți, de să pun cu noi!!! Aaaaaaa, pastilele de infarct!!!!”

  – Ha!

  – Nu mă întrerupe, că-i groasă. Care or fi ultimile directive de sus? Să fie, oare, timpul , să ne sculăm din hibernare, vreo 5 minute? Nu dă alta, dar mie teamă că la viitoarea manevră de-asta „bine gândită” se va isca, din senin, un război între americani și chinezi (doamne feri!).

  – Nu cred că ar fi prea fezabil. Amândouă țările sunt relativ apropiate ca forță combatantă. Nu cred că le-ar conveni Illuminaților dumitale. Dar ce nu înțeleg e, ce să aibă cu România?

   – Păi cum de ce? Că le stăm în gât. Fii atent la tata teu! Aici nu e vorba de bani, au ăștia bani de-i întorc cu lopata. Aici e vorba de putere, de manipulare chestii dragi lu’ Iliescu, nu te-ai citi?

  – Iaca nu !!!

  – Practic scopul lor este să controleze și să conducă întreaga planeta prin crearea unei Noi Ordini Mondiale și a unui Guvern Mondial unic.

  Pentru a deține puterea absolută si controlul întregii planete ei intenționează să realizeze următoarele obiective, stai așa… scoate portofelul, răscolește adânc mărunțind din dinți: asta nu, că-i cu tracii, asta-i factura la cablu, draci, am uitat…

  Profit de momentul de acalmie să fac plinul la pahare. Căutarea se prelungește. Trec în bucătărie și fac câteva sanviciuri.

  Din atelier se aude un: Aha!!! Trimfător.

  – Hai! Unde-ai dispărut?

  Apar cu farfuria. În mână ține o hârtie scrisă mărunt:

  – Deci, atacă cu gura plină, obiectivele…am aici obiectivele:

  Unu: Stabilirea unui Guvern Mondial unic si a unei Noi Ordini Mondiale.

Doi: Distrugerea identitatii nationale a statelor lumii.

Trei: Distrugerea tuturor religiilor lumii (în special a creștinismului) și înlocuirea lor cu o religie unica de tip New Age.

Patru: Controlul total al populației globului si a fiecarui individ în parte precum și transformarea lor în „sclavi de tip modern”.

Cinci: Reducerea masivă a populației globului până la o limită ușor de susținut de către mediul si resursele planetei.

Șase: Promovarea depravării si a obiceiurilor rele pentru îndepărtarea moralei creștine.

Șepte: Distrugerea modelului actual de societate si a celulei ei de baza, familia.

Și: Distrugerea libertății de exprimare si restrângerea unor drepturi fundamentale ale indivizilor. Toate acestea se intamplă chiar ACUM și într-un ritm tot mai accelerat. Zi că nu le simți pe pielea ta…

  Torn în pahare

  – E…ceva! Dau paharul pe gât și mă simt o țâră cam greu. Și totuși… nu pricep ce-au cu România?

  – Cum ce au? Aici e buricul universului. Stăm pe axa în jurul căreia se rotește universul. Pe aici trec energii nemăsurate, ai auzit de orgoni, de energia orgonică, de calea lui Zamolxis, nu-i așa?! Stai așa, că o am și pe asta…

  – Aia cu tracii, nu mă abțin. Mă duc până la „vecinu”, mă simt cam greu…

  Nu mă aude nimeni.

  Greu a fost un eufemism, am zăcut ceva pe colac. Când m-am întors, don profesore închinase steagul. Alunecase într-o parte pe canapea ținând încă, vajnic, un alt bilețel între degete. L-am descălțat, l-am întins în pat și l-am acoperit cu o pătură. Mă uit la el. Sforăie ușor și pare că visează. Ochii îi joacă-n orbite.

  – Ce ție, dom’le și cu patima asta, mărunțesc din buze, dar în drum spre dormitor mă trece un gând:

  Și dacă ce zice e adevărat?

                                                                          ***

                                                                                                                          Tecuci- 2004                                                                                     

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s