Ceaușescu, noul hristos

                Adevărul din oglinda ta

   Povestea asta cu hristos e o parabolă care nu se vrea înțeleasă: fiecare pasăre pe limba ei piere.

   După ce-a venit din orient unde a fost discipol al lui Dalai Lama, care l-a și numit succesor, a preferat să-și manifeste noile abilități acasă, atras de acea schizofrenie proprie parvenitului: să vă arât eu cine am ajuns, Eu, atât de des văzută care-i împinge în a ridica palate, case ale poporului,   castele cu turnulețe sau doar vile cu zeci de cămăruțe doar pentru a-și remotiva egoul călcat, cândva, în picioare. El a făcut același lucru: a înmulțit pânile și peștii, a vindecat pe câțiva nefericiți din popor, pentru că, plecat din popor s-a întors tot la popor, acolo unde realizările lui ar fi fost apreciate, ce pești să-i înmulțească lui Pilat, ce pâini să-i dospească lui Caiafa? Era privit ca un venetic, ațâțător la revoltă a prostimii. Poate că istoria sa s-ar fi încheiat, scurt și banal, într-o temniță romană dacă câteva minți  nu ar fi descoperit ce uriaș potențial se ascunde în spatele acestui om. Și-au apărut apostolii. Fiecare din ei, mânat de ambiții uriașe, l-au purtat pe Hristos ca pe un portdrapel, cum sunt plimbate moaștele acum, până când acesta a pierdut total legătura cu realitatea. Schizofrenia, deja latentă urmare practicicilor dure care se aplică discipolilor în îndoctrinarea zen, a dat pe-afară.

   Intuind pericolul unui profet nebun, care să le strice planurile, apostolii fac o cină de taină și hotărăsc ceea ce va fi cea mai mare farsă din istoria omenirii. Unul din ei se duce la Pilat și-l trădează pe Hristos. Nimeni nu se implică, acesta este dus mai întâi la temniță apoi, deși apostolii ar fi putut să ridice zeci de mii de fani în apărarea acestuia, i se regizează o moarte artistică. Până ce marele preot să priceapă imensa viclenie, mormântul este vandaliat și, brusc, apostolii stârnesc masele cum că IIsus ar fi înviat. Conspiratorii au succes și ce-a urmat, știm!

   Aceiași tehnică ca la revoluția din 89! ( sau invers sic!)

   Apostolii moderni, prinși între Pilat( USSR) și Marele Preot (occidentulul) decid sacrificarea lui Ceașcă, rapid și fără conveniențe. Distrug și jefuiesc apoi țara și… s-a văzut, se și vede deja, îl ridică pe Ceaușescu pe un piedestal alături de Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare și recreează, pe baze ideologice de acum clare, o nouă religie, viitoarele milenii de aur.

   Privind în trecut, vedem că treaba a stat cam la fel: după ce s-a prăduit un imperiu imens de n-a mai rămas nimic din el, Imperiul Roman a fost lăsat pe mâna sălbaticilor și a urmat un mileniu negru de suferințe umane indescriptibile.

   Cam așa ceva ne așteaptă și pe noi! Nu numai pe noi. Pe copii noștri și pe copii copiilor noștri.

   Un pic de curaj, tovarăși!

   Vom fi din nou ceea ce am fost și chiar mai mult de-atât: sclavi, iobagi, muncitori… acum suntem clasă proletară!

   Mare tristețe să-i vezi în genunchi la figurat și, la propriu, făcând ture bisericilor.

   Mie teamă să mă gândesc în jurul cui vor merge în genunchi în viitor.

 

   Românii nu sunt urmașii dacilor, sunt urmașii sindromului Helsinki.

 

                                                                         ***

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s