E timpul de-o baie

  Pohta ce pohtești nu se adună, întotdeauna , cu putirința. Asta-i ca să dăm vina pe mama și nesimțitul acela de și-a băgat în ce-avea el mai scump.  Nu să leagă, mă! Dai în stânga, dai în dreapta, te râde lumea sau, în cel mai bun caz, te privește condescendent. …și urcă o ură în tine: de ce? Ei pot , tu zici că poți, că ești isteț și-atunci te agăți de unul, de altul, ca puricele ce sare din blană-n blană.

  Și-ncepi să îl mănânci, încet, insiduos, mieros la început.

  Nefericitul simte, la început, o gâdilătură, la limita percepției, întinde o mână și se scarchină, nefericit copil, neștiind că abia ce întinde focarul infecției.

  Gâdilătura se transformă în usturime, descoperi că ești acoperit de tot soiul de bube care, care mai de care, își rezervă o bucată din tine de te-ntrebi, cine și de ce, l-a omorât pe Michael Jackson…

  Paraziții sociali, care au inventat statul, biserica, medicina, armata, învățământul, ăi de sug din sângele poporului, paraziții domestici, care se fac că fac treabă în timp ce se scarchină la coaie, paraziți intelectuali carele n-au legat niciodată două propoziții într-o frază, dar carele se dau drept deținătorii adevărului absolut, toți cei care, meticulos, se urcă pe noi și insidios ne transformă libertatea într-o cușcă , la început poleită, și care se dovedește , în cele din urmă, o colivie cu ghimpi otrăviți, toți acești mici și mari viermi au fost, periodic, eradicați prin metode din ce în ce mai radicale, gândind doar la revoluțiile ce au zguduit societatea la intervale, aproape constante de timp.

  Timpul e acum. E timpul să facem o baie chiar dacă o să punem în loc de balsam, acid clorhidric. E timpul de o clismă, să ne scoatem teniile din mațe, e timpul…

  Dacă nu cumva suntem, un pic, în întârziere…

  Dar o întrebare mă macină: cum să dezinfectezi un organism viu, fără să-l ucizi?

                                                                                     ***

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s