Ochii lui Dobrin

Ieri l-au îngropat pe Ochii lui Dobrin.
Ca actor pe scena vieții a avut o existență relativ anostă, punctată doar de clasicele chefuri urmate de scandaluri.
Ultimul act a fost însă remarcabil. Parașutat în cap de la trei metri (erau niște trepte pe-acolo, dar era în dispoziția în care te crezi Superman), cu țeasta terci este recuzat de doftorii din Bârlad și expediat cu elicopterul SMURD la Ieși.
Eu nu pricep ce atâta tevatură pen’ că tot poporu’ știe că transferuri d-astea sunt urmate sută-n mie de achiziționarea copârșéului și discuții de taină cu popa mahalalei, da’ de… să mânce și aștia de prin capitalele regionale o bucată de pâine, nu? Bașca că, cine din mahala se poate lăuda că s-a plimbat cu elicopterul?!
Nu se pune că în timpul transportului juma’ de creier i s-a scurs pe targă, noblesse oblige.
Cum ușile pe la spitalele din Iași nu se deschid cu elicopterul ci cu capul, după o așteptare politicoasă de 24 de ore, în speranța vreunei sponsorizări familiale, s-a pus diagnosticul: Bârr cu el afară că ocupă patu’ degeaba. Și unde-l duc don’ doctor? Pe hol sau direct la morgă?
 Ce contează că era lovit doar la cap. A venit unu’ s-a chitit prin lăutru’ doar, doar, o găsi ceva folositor, da’ n-a găsit decât ciroză, cancer de colon și un TBC vechi…aproape expirat: Închide-l repede să nu transpire p’aci că rămânem fără pacienți ! Când au apărut neamurile tocmai terminau de cusut și, până una alta, au fost dirijate către casierie: diferență față de pachetul medical standard. Frate-su’ a amenințat că-l lasă acolo să se spele cu el pe cap. S-a negociat la sânge, cu mortu’ pe masă, detaliile de finalizare ale contractului fiind confidențiale. Ce a transpirat către presă ( s-a auzit de afară), au fost doar hohotele de râs ale directorului când  s-a cerut din nou elicopterul.
S-au întors cu un TV antediluvian cu care se cară, în mod curent, deșeurile la incinerator.
Pentru două zile în capela bisericii și o slujbă de juma’ de oră, popa a cerut 8 milioane.
Mai bine-l duceau la Hilton.
Era mai ieftin și au și SPA inclus.

                                                                                ***

P.S.

Pentru că mulți nu cred să știe ce-i cu ochii lui Dobrin: 

Nicolae Dobrin (n. 26 august 1947Pitești – d. 26 octombrie 2007Pitești), cunoscut și ca Gâscanul sau Prințul din Trivale, a fost un fotbalist român. Istoria fotbalului românesc îl reține ca pe unul din cei mai mari fotbaliști români, un maestru al driblingului și al fentei, un model în executarea paselor și a loviturilor libere.

Avea niște ochi de un albastru ultramarin și era mare machitor de unde și expresia cu care era alintată sticla de țuică de juma care în timp s-a transformat în nume propriu.

Imagini pentru gică dobrin

Imagini pentru ochii lui Dobrin

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s