Drunken sailor (IV)

Instalez de zor camere de termoviziune împreună cu Ella și doi tehnicieni de la firmă când, în curtea interioară, pătrunde o limuzină neagră, interminabilă.

− Hopa! Apare Scrumbia, rânjesc pe dinăuntru.

Putrefacție în persoană. E îmbrăcat ca un cioclu și-și trage tacticos o pereche de mănuși din piele. Calcă la fel de prețios, dar observ că baleiază pe unde pune piciorul. Dă să mă umfle râsul.

Intră în depozit, privește de jur împrejur și strâmbă din nas. Vede în mijlocul depozitului o chestie sub forma unei țevi cu o bilă mare în partea superioară.

− Asta ce este?

− Un scaner autonom.

− Hmmm! S-a mai făcut…

− Eu nu mă bag în afacerile D-voastră… M-ați angajat, procedez cum știu de cuviință.

− Cât mai durează? Stau cu marfa îngrămădită în fabrică.

− Mâine seară este gata și puteți trece la livrare.

Se întoarce pe călcâie și pleacă cu demnitatea unui crocodil sătul.

*

Joffa mă privește cu mândrie.

Lada arată perfect. Până și culoarea inscripțiilor a nimerit-o.

− Asta-i telecomanda. Apasă un buton și silențios capacul frontal se deschide. Titan ranforsat, rezistă până la 100 de metri sub apă, capitonaj cu kevlar poate să tragă și cu mitraliera. Aici te prinzi în centuri. Rezervă de aer pentru trei zile, apă, hrană condensată, ăsta-i un propulsor pentru vid, baterii plastice, peste 1000 de amperi oră, sunt patru camere exterioare le vezi pe monitoare de parc-ar fi hublouri.

Își freacă mâinile fericit.

− Bravo! Îl bat pe spate. Costumul…

− Costumul are o mică problemă…

Mă încrunt.

− Nimic major… se agită, doar că am încercat să măresc raza intercomunicației și i-am ars procesorul, iar comanda vine săptămâna viitoare… Ghinion. Ești surd și mut.

− Da’ ambiental am, nu?

− Da. Ambiental totul e perfect.

− Bine. Oricum nu cred că o să am cu cine dialoga… L-ai încărcat?

− E perfect operațional.

 

Ella mă priveste în costumul asemănător astronauților, doar ceva mai suplu, și are un frison.

− Să ai grijă.

− Întotdeauna, darling!

Intru , încui, și mă prind în centuri. Cu un pufăit drăcia se presurizează. Simt că sunt luat pe sus. Pe monitoare totul e perfect. Mai apuc să văd privirea concentrată a Ellei și apoi motostivuitorul mă trambalează în camion.

În depozit sunt așezat exact unde am cerut, lângă scaner apoi ușile se închid iar lumina se stinge.

” Poți să tragi și tu un pui de somn, bărbate.”

*

Simt ceva, belesc ochii. Nu-mi vine a crede ce văd pe monitoare. Una câte una lăzile devin mai întâi alburii apoi se subțiază ca un fum pentru a dispare în neant.

” Joffa, fira-i tu și cu Star Trek-ul mă-tii…” m-ai apuc să gândesc în timp ce-i vine rândul și lăzii mele. Simt mai întâi niște furnicături apoi creierul îmi înțepenește fixat pe o ultimă idee: ” Ai belit-o, Ailin!”

Timpul e total oprit dar parcă, la un nivel al conștiinței foarte scăzut mă simt dansând sub formă de particule subatomice într-un vârtej de energie care mă duce, mă tot duce…

Încet, încet, revin la stadiul fizic și, cu un bing dureros, încep să mă simt. Mă uit pe monitoare. Aspectul exterior s-a schimbat total. Acum sunt într-o grotă imensă bine întărită cu grinzi de oțel luminată a giorno. Mii de containere stau frumos stivuite, în partea dreaptă, până aproape de tavan. În centru lăzile din depozit, iar în stânga ceva ca un perete de oțel cu zeci de uși chesonate, asemănătoare cu cele din submarine, fixate, parcă aleatoriu pe înălțimea peretelui. Observ cum una din ele se deschide iar un container capătă brusc personalitate, se ridică spontan și prinzând viteză dispare prin cheson către o destinație necunoscută.

” Eeeee, o văzui și pe asta! Și-acu’ ce facem?”

Va continua

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s