Orizont incert (XVI)

− Oh, Ailin! Fii blând cu mine, te rog!

 

O privesc cum se îmbracă și-mi dau cu palma peste frunte: Cum de-ai uitat? Ailin, Ailin, și mai râdeai de Monetti… Mă duc la raniță, răscolesc și scot vesta de supraviețuire. O adevărată cloșcă cu pui aur acest android. Sper să-l repare Marele Maestru în Științe Cibernetice, Anjin Ketfal, sau de nu, măcar să-l pună într-un borcan cu formol și să-l expunem pe galeria iluștrilor: salvatorul in corpore al regatului, sau așa ceva… Îi verific statusul energetic: este încă la optzeci la sută, mai mult decât suficient.

− Ai să porți, pe dedesubt, chestia asta.

− Ce, chestie? Se întoarce și vede vesta din mâinile mele. Așa ceva? Niciodată! Se instalează în fața oglinzii și se rotește estimativ: și-așa am o talie de vacă gestantă…

Mie nu-mi pare deloc să fie așa, dar femeile folosesc alte standarde de măsură.

− Lasă, că și la căsătoria cu prințul de Astoria erai mai dolofană și n-am văzut să te fi plâns. Se aprinde ca un bec de o sută de wați și mă privește cercetător. Nu-i dau timp de gândire:

− Îți pui, imediat, centura! Unde mergem nu-i de joacă. Vezi că are niște catarame, poate fi strânsă cât dorești, ca un corset. Ori cu centură, ori n-o să mai fie nici o ceremonie!

Ridică nasul sus, mă mai scanează o dată cu privire-i violetă și, văzând că n-am chef de joacă, pufnește pe nări și întinde mâna:

− Fie! Dă-mi centura asta de castitate. Ooh, bărbații ăștia!

 

Privesc prin ferestruica de vizitare spre marea sală de festivități. Pe partea dreaptă a estradei tronului se află membrii consiliului de coroană, demnitari, ofițeri. În stânga, delegațiile străine. Garda de onoare și-a ocupat deja dispozitivul delimitând un culoar lat și observ și niște mici modificări de protocol: demnitarii de rang înalt sunt dispuși în fotolii, pe căprării, în jurul unor măsuțe scunde dispuse în zig-zag, iar delegațiile străine sunt izolate între ele de șiruri de soldați în uniforme de gală, totul cu scopul evident de a încetini orice asalt asupra tronului. De asemenea observ o seamă de bărbați vânjoși vizibil incomodați de hainele civile și cu umflături pe la piept și subțiori care își tot fac de treabă, după un plan bine pus la punct, printre invitați. Brava, mon general, ai făcut treabă bună. N-am cuvinte să te laud!

În spate, până mult dincolo de ușile larg deschise, în picioare, se vălurea masa invitaților de rang inferior: oficiali regali, industriași, bancheri, artiști…

Cobor. Șambelanul mă privește dezaprobator:

− Chiar este absolut necesar acest costum de luptă în cadrul unei ceremonii regale?

− Chiar este! Să mi-i fierbi până-n ultima secundă, îi șoptesc la ureche.

− Lăsați pe mine, zâmbește fin înaltul dregător.

− Atunci… să înceapă distracția! Hai! Curaj găină că te tai! O privesc pe Isabela și o ating cu un deget pe vârful nasului.

− Aaaa! Mi-ai luat fardul!exclamă, dar își pune palma ei mică pe antebrațul meu.

Am un tremur nervos:

− Mai ții minte ce ne-a zis răposatul prinț pre când intram în sala hărților?

− A zis că ne șade bine împreună, ridică Isabela o privire strălucitoare către mine.

 

În sala de festivități atmosfera devine din ce în ce mai agitată. Ceremonia era anunțată pentru ora douăzeci, fără nici un rabat, nici măcar de o secundă, de la acestă dată, și estrada tronului rămânea goală.

Șambelanul, calm, se sprijini în toiagul de ceremonie și scoase din buzunarul special al vestei, agale și demonstrativ, un ceas mecanic, o bijuterie în aur și platină. Îl privi critic, comparând indicațiile cu cele ale marelui orologiu de deasupra tronului, și emise sentențios:

− Este în întârziere, fără a specifica care anume din cele două instrumente de măsurare a timpului se află în postura asta înjositoare, ba chiar cu o aluzie transparentă către o anumită persoană nespecificată.

Opt fără un minut.

Prințul de Susex nu mai rabdă și se ridică în picioare:

− Este evident că prințesa nu va putea ajunge. Nu am cunoștință de prezența ei în palat… Să trecem la constituirea Consiliului de Tutelă.

− Timpul nu s-a încheiat, pronunță răspicat Șambelanul. Mai sunt treizeci de secunde…

− Dar tu nu înțelegi, cap sec, că n-are cum să mai ajungă? Se așează aproape trântit în fotoliu cu ochii la ceas.

Acul orologiului făcu saltul înainte iară gongul marcă, cu un sunet profund, dar catifelat, începutul numărătorii inverse.

− Voi pune jignirea pe seama unei stări paroxistice, rosti Șambelanul, și continuă la subiect: Nu și până la ultima bătaie a gongului!

Ochii prințului dau să iasă din orbită și saltă, parcă aflat pe arcuri, din nou, în picioare.

− Șase, cinci, patru…

Șambelanul lovește cu sceptrul în podea:

− Prințesa Isabela, regent de Astoria și Protectorul Regal, Căpitanul Ailin!

Ne facem apariția din spatele tronului. Întreaga adunare parcă explodează. Se aud aplauze, strigăte, fluierături, plânsete…, iar prințul, palid ca un mort, se prăbușește în fotoliu.

Impasibil, Șambelanul continuă:

− Prințesa Anabelle de Astoria și Protectorul Său!

Anabela, trasă prin inel într-o rochie albă de dantelă, radiind prin toți porii frumusețea vârstei de șaisprezece ani,  aproape că plutește pe estrada tronului urmată de o Xi, impasibilă, și emanând în toate direcțiile feromoni agresivi.

Ne așezăm pe fotoliile din dreapta tronului.

Șambelanul lovește, încă odată, cu toiagul în pardoseală:

− Judecătorii Regali și martorii delegați!

Se așează și ei, în fotoliile din laterala stângă a tronului, și simt o privire arzătoare. Avalon, în haine de sărbătoare, se foiește pe fotoliu tot încercând să-mi atragă atenția. Îi răspund printr-o ușoară strângere de ochi, mă ridic din fotoliu, merg la tribuna din fața jilțului regal și-l privesc în ochi pe prințul de Susex:

− Ce atâta grabă… prințe?

Ăsta mă privește cu o ură nedisimulată. Mă întorc către sală:

− Înainte de a începe ceremonia am a spune câteva cuvinte…

*

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s