Filozof în prag de seară

Am scris această povestire acum mai bine de zece ani.

Totul părea iluzoriu și-am prezentat-o într-o manieră umoristică.

Ultimele evenimente mă fac să-mi schimb părerea.

„Don Professore a venit cu capsa pusă. Cineva l-a călcat pe bătături. Filozofează și-mi dă gata restul de vin din bidon:

– Să faci un umor sec de: hă, hă, hă ! Plesnit, pus pe tavă și eviscerat în bucăți cuantificabile, digerabile precum carnea de cal, care-i intoxică pe englezi, felii de lazgna îndobitocite de hormoni , cantități uriașe de gaze pe șist produse de vaci spre deliciul lorzilor englezi adunați la adularea calului pe care-l împușcă, conștienți de menirea lor pe pământ și apoi uită și vine valu’ unde-i calu’…irlandezu’ o rupe pe muchea unui pahar de grog: All Englishmen are piggishly!!! Zi că n-am dreptate?!!!

– Întotdeauna dom’ profesor, întotdeauna!

– Am un fost amic, nu spui care, care când era strâns cu ușa, te servea cu: Minți!, zis cu aplomb și privirea în ochii tăi. Invariabil te fâstâceai căci…ce puteai ai răspunde. Cum să-ți pui paie’n cap când totu-i o minciună; de când mă’sa s-a tăiat la deșt și tat’su și-a suflat mucii, de la Eva care a frecat șărpălău’ până i s-au încrețit merele, de istorie care ne-a amestecat 7000 de ani ca să găsim vestigii vechi de milioane, sau matematica, sfânta de matematică care fără trei, patru, axiome se prăbușește ca un castel din cărți de joc, sau chimia care descoperă cu stupoare materiale ce nu au nici în clin, nici în mânecă, cu tembelul lui Mendeleev, limba română, o făcătura de crâșmă a pașoptiștilor, italieni care sunt daci și români, humani, fizica lui Newton, barbar călcată în picioare de Einstein cari nu se simte nici el prea bine, fizica rătăcită prin găuri negre și fără fund, pline de materie exotică, și mai câte? Și chiar, plin de bunăvoință, de-aș fi: de un’să’ncep, bre?

– Ia-o blând, să-ți pun niște muzică cât dau o fugă-n beci…

Torn în pahare. Adevărul e că m-a nimerit bine-a draku’. Și eu simțeam nevoia de o porceală ‘telectuală :

– Eee?!!

– Unde rămăsesem?

– Acolo…

– Aha…Disperarea „Păpușarilor mondiali” atinge pragul paroxismului. Operațiunea „Distrugeți România” li s-a împotmolit din nou. Nu că ar fi mers vreodată, bine : Cu „revoluția televizată”, după un început fulminant, mămăliga s-a răcit rapid, speranțele unui război civil, îndelungat s-au destrămat în placiditatea românilor și opozițiția unui Iliescu prins la mantinelă. Nu? Cum toate pregătirile erau făcute, de voie de nevoie s-au mutat mai la vale. S-au tăiat, cu voioșie, yugoslavii , câțiva ani buni. Eeee?!! Cu dezbinarea etnică…alt fâs: când s-a văzut că unguru’ mort e român sadea, lumea a plecat pe acasă; treaba s-a mutat la cehi care i-au dat afară pe slovaci, pe motiv că-s mai scunzi și puturoși! Le merge bine amândorura.

Face o pauză de respirație, drept pentru care rade, cu sete, paharul.

Îndrăznesc:

– Adicătelea, cine-s păpușarii ăștia?

– Cum cine? Inginere… Illuminati, ăia cu ochiu-n vârfu’ piramidei. Nu zi că n-ai auzit?!

– Am auzit eu ceva…

– Atunci ce mă conturbi, acu’ că am totul limpede în minte.

Deci !

Se încearcă mijloace mai subtile. Prima încercare: creditul cu buletinu’. După primul moment de năuceală, românu’ a strâns cureaua , a chitat până la ultimul bănuț, și n-a mai pus botu’. Câteva bănci cu capital străin , s-au retras cu discreție și nici celelalte nu se simt mai bine.

A doua, a treia, etc : tot felul de crize aviare, porcine, nik. Au sacrificat engezii nu știu câte milioane de găini, sau porci, nu mai știu, era de fapt divers, zi!

– Vreo 4 milioane…

– Vezi…Măsura considerată, unanim de analiști, ca fiind apoteoza: „criza economică”, i-a trecut pe români de la pâine la mămăligă și de la salamul cu soia la soia natur iar „dreapta perversă” a lovit prin ricoșeu și șrapnele, pe la vecini, grecii intrând, primii, până la gât în rahatul datoriilor, urmați îndeaproape de restul Europei. Se aude că operațiunea și-ar fi schimbat numele :„Distrugeți cu orice preț România, prafu’ să se aleagă de ei, candela, altaru’ …lor de jegoși, împuțiți, de să pun cu noi!!! Aaaaaaa, pastilele de infarct!!!!”

– Ha!

– Nu mă întrerupe, că-i groasă. Care or fi ultimile directive de sus? Să fie, oare, timpul , să ne sculăm din hibernare, vreo 5 minute? Nu dă alta, dar mie teamă că la viitoarea manevră de-asta „bine gândită” se va isca, din senin, un război între americani și chinezi (doamne feri!!!).

– Nu cred că ar fi prea fezabil. Amândouă țările sunt relativ apropiate ca forță combatantă. Nu cred că le-ar conveni Illuminaților dumitale. Dar ce nu înțeleg e, ce să aibă cu România?

– Păi cum de ce? Că le stăm în gât. Fii atent la tata teu! Aici nu e vorba de bani, au ăștia bani de-i întorc cu lopata. Aici e vorba de putere, de manipulare chestii dragi lu’ Iliescu, nu te-ai citi?

– Iaca nu !!!

– Practic scopul lor este să controleze și să conducă întreaga planeta prin crearea unei Noi Ordini Mondiale și a unui Guvern Mondial unic.

Pentru a deține puterea absolută și controlul întregii planete ei intenționează să realizeze următoarele obiective, stai așa… scoate portofelul, răscolește adânc mărunțind din dinți: asta nu, că-i cu tracii, asta-i factura la cablu, draci, am uitat…

Profit de momentul de acalmie să fac plinul la pahare. Căutarea se prelungește. Trec în bucătărie și fac câteva sanviciuri.

Din atelier se aude un:

„Aha!!!”

Trimfător.

-Hai! Unde-ai dispărut?

Apar cu farfuria. În mână ține o hârtie scrisă mărunt:

– Deci, atacă cu gura plină, obiectivele…am aici obiectivele:

Unu: Stabilirea unui Guvern Mondial unic și a unei Noi Ordini Mondiale.

Doi: Distrugerea identitatii naționale a statelor lumii.

Trei: Distrugerea tuturor religiilor lumii (în special a creștinismului) și înlocuirea lor cu o religie unica de tip New Age.

Patru: Controlul total al populației globului și a fiecărui individ în parte precum și transformarea lor în „sclavi de tip modern”.

Cinci: Reducerea masivă a populației globului până la o limită ușor de susținut de către mediul si resursele planetei.

Șase: Promovarea depravării și a obiceiurilor rele pentru îndepărtarea moralei creștine.

Șepte: Distrugerea modelului actual de societate și a celulei ei de baza, familia.

Și: Distrugerea libertății de exprimare și restrângerea unor drepturi fundamentale ale indivizilor.Toate acestea se intâmplă chiar ACUM și într-un ritm tot mai accelerat. Zi că nu le simți pe pielea ta…

Torn în pahare

– E…ceva! Dau paharul pe gât și mă simt o țâră cam greu. Și totuși… nu pricep ce-au cu România?

– Cum ce au? Aici e buricul universului. Stăm pe axa în jurul căreia se rotește universul. Pe aici trec energii nemăsurate, ai auzit de orgoni, de energia orgonică, de calea lui Zamolxis, nu-i așa?!!! Stai așa, că o am și pe asta…

– Aia cu tracii, nu mă abțin. Mă duc până la ”vecinu”, mă simt cam greu…

Nu mă aude nimeni.

Greu a fost un eufemism, am zăcut ceva pe colac. Când m-am întors, don professore închinase steagul. Alunecase într-o parte pe canapea ținând încă, vajnic, un alt bilețel între degete. L-am descălțat, l-am întins în pat și l-am acoperit cu o pătură. Mă uit la el. Sforăie ușor și pare că visează. Ochii îi joacă-n orbite.

– Ce ție, dom’le și cu patima asta, mărunțesc din buze, dar în drum spre dormitor mă trece un gând:

Și dacă ce zice e adevărat? ”

Și, eu acuma… ce să mai zic?

 

 

Un comentariu

  1. Ioan M. spune:

    A republicat asta pe Cronopedia.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s