Poate ma lamureste si pe mine cineva cum iau padurile alea foc asa rapid singure. Ca eu de cand ma stiu nu am întâlnit foc in pădure de la soare sau căldură
G@balarii
Se autoaprinde izolat degajarea de metan din fermentația materialului biologic mort și intrat in putrefacție se foarmeaza bule de gaz care la temperaturi ridicate se autoaprinde Australienii au cele mai multe documentare pe tema asta.
Tatulescu Tiberiu Dan@DanTatulescu
Eu cand vad incendiile astea ma intreb cum de ma chinui eu sa pornesc focul la gratar si sa l mentin. Cu hartii cu bricheta cu lemne uscate, fara ulei de bucatarie nu reusesc.
Secretul e aici: https://t.co/AE2e8JR3BV?amp=1
Sa fie o drona?
Poate fi orice. Eu cred că sunt intenționat puse. Au mai fost călduri din astea și-n anii precedenți (multi) dar nu am văzut așa multe incendii „spontane”
Pe o pajiște însorită, cu iarbă uscată, sparge unul o sticlă și o lasă acolo. Un ciob face efect de lupă și uite focul. Asta fără rea voință. Cu rea voință, aruncă unul o țigare aprinsă !
Nu chiar. La turci pe 200km distanță s-au aprins 18 focare simultan. Bizar.
Voi ce părere aveți?
😉
De cand te stii, au fost temperaturi la sol de 70 de grade?
ApreciazăApreciază
La sol nu cunosc. De unde ai informația?
Dar în aer, oficial, adică înregistrate ca la carte, de stațiile meteo, astea au fost pentru lunile ce ne interesează acum:
În anul 1985, la stația Bechet, s-a înregistrat o temperatură maximă absolută pentru luna aprilie, de 35.5 grade.
Pentru luna mai, maxima este de 40.8 grade, fiind înregistrată în anul 1950, la stația Mărculești
Pentru luna iunie, în anul 1938 a fost înregistrată o temperatură de 42 de grade, la stația Oravița
În anul 2007 a fost înregistrat recordul pentru luna iulie. Mercurul din termomentru a urcat până la 44.3 grade, la stația Calafat.
În luna august a anului 1951 s-a înregistrat cea mai mare temperatură din istoria măsurătorilor din România. 44.5 grade, la stația Ion Sion, în ziua a zecea a lunii.
Maxima pentru luna septembrie s-a înregistrat în 1946, la stația Strehaia, și a fost de 43.5 grade.
Pentru luna octombrie maxima absolută a fost de 39 de grade și s-a înregistrat la stația Armăsești în anul 1952.
ApreciazăApreciază
A spus și la TV. dar au luat oamenii temperatura la sol. Am vazut un documentar făcut de americani, cu câțiva ani în urmă, unde spuneau de aceste temperaturi. Ei ne avertizau că sar putea ca Europa să dispară, un fel de sfârsit. Totul era ars la sol și nu mai exista viață.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu crede și tu chiar tot ce spune pe la tembelizoare… Ceva o fi fost, dar dacă te iei după ei afli c-ai murit de mult și te cheamă la pomana de nouă luni 😉
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Documentarea era mai amplă, la ei erau temperaturi de -60,70 de grade, a supraviețuit o familie, ieșeau dintr-un buncăr. Prin urmare eu urmau să continue viața pe Pământ! Au nevoie de istorie. Documentarul e perimat, poate. Există o explicație, căutarea unei planete unde omenirea ar putea locui, în cazul unor calamități. E posibil orice.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Temperaturile maxime de ieri:
„PAN-EUROPEAN TEMPERATURE RECORD TODAY IN GREECE” European record today for Makrakomi Fthiotida with 46.3 ° C (!!) They follow: 2nd in Europe the wider region of Larissa with 44.9 ° C, 3rd in Europe Sparta with 44.7 ° C 4th in Europe Lefkochori Fthiotida with 44.4 ° C, 5th in Europe the wider region of Thebes with 44 ° C. 6th in Europe (according to the tables of stations that rank it in Europe) the Dalaman region of Turkey with 44 ° C The maximum in Athens reached 42 ° C in New Philadelphia „….
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/paneyropaiko-rekor-thermokrasias-kategrapse-i-ellada-me-46-3-vathmoys-deite-live-tin-poreia-toy-kaysona/
ApreciazăApreciază
Cu laser
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cre că rușii cu sputnicii.😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Yap, și Muscă cu starlincii 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană