Don Profesore și reacțiunea I

Dădeam să mă culc, de… doișpice, trecute fix, când mă trezesc cu Don Profesore(1), transpirat și gâfâit, la ușă:

− Ce-ai mă? Dau turcii?

− Nu ești departe, dă un șpriț că mor!

Ce poci a face, bag omu-n casă, scot blidonu’ și-i pun de-o hidratare. Gâfâie. Are ochii holbați si pulsul i se simte de aici: E groasă, frate, ia fii mai atent pe el că pute a nasol…

− Ce pățiși frăție?

− Nu-ți zic, dar or venit după mine…

− Cine bre?

− Ăia, de vor să mă omoare.

− Șezi blând, dar un fior, scurt, pe șira spinării m-a trecut căci Don Profesore nu face compromisuri când scrie prin bloguri și fleicilabuci

Mă orientez: e greu la mine că-s în fund de grădină pe o alee îngustă înconjurat de alte proprietăți. Câini cât încape care rup tot dacă sunt tulburați din siestă și-apoi nici eu nu-s câștigat la loz în plic…

− Ce p…a mă-tii ai mai făcut acuma?

− Or să atace, vin… vin și… trădători, mulți trădători, aici, scoate de la burdihan o tabletă, o pornește și chiar merge. O stat pi moali, ha! Uite! Uite-i cum fug. Zeci de mii de persoane publice de cel mai înalt rang și-au încheiat rapid socotelile… Sute de nave, de ultimă generație, au decolat în ultima săptămână spre o destinație necunoscută…

Mii de informații trunchiate, scoase din context, uneori doar un cuvânt scăpat într-o frază, dar analiza psiho-lingvistică este impecabilă: Nucleul dur al tradiționaliștilor , dezamăgit de atitudinea prea tolerantă a Consiliului Galactic, va ataca preventiv Terra pentru a nu permite ca Neprihănitele Fecioare (2), proaspăt intrate în legalitate, să facă un cap de pod și să declanșeze programul global de metisare galactică. Datele se succed impecabil la nivel de ore, minute, secunde… Omul ăsta e un geniu. Și totul numai din surse publice. Incredibil! O notă de subsol face să mă ia cu fibrilații: Analiza matematică relevă că tradiționaliștii nu puteau să conceapă și să declanșeze singuri un asemenea atac. Au fost ajutați de o altă entitate politică. Identitatea acestei noi entități: unknown.

− Și-ai pus totul pe YouTube…

− Da.

− Deșteptule! Hai! Ține lângă mine și ciocul mic.

Tunelul, intrăm în stație luăm monoraiul, Don’ Profesor rotește ochii și tot deschide gura da-i arăt degetul arătător, vreau să mă gândesc: Profesore, ce ne-ai făcut… s-a dus dracului efectul surpriză.

Intrăm în sală, nava mea(2) șade blând și când mă vede coboară escalatorul.

Îl împachetez pe Don Profesore în coconul de suprasarcină și mă întind și eu în cel al comandantului. Miriade de fascicule mă cuprind, pătrund în mine, se conexează cu toate funcțiile mele vitale și închid ochii.

Acum sunt în ea:

− Mi-ai dus dorul?

− Da. Mă lași să ruginesc aici, în văgăuna asta… pe unde-ai umblat?

− A trebuit să lucrez undercover (3)tocmai peste ocean. Probabil ai simțit ceva…

− Dacă te referi la exploziile nucleare… Chiar nu știam ce să fac. Nu pot rezista la o lovitură direct, iar pe orbită era îngrămădeală mare, nu puteam să mă deconspir. Am încercat să te contactez, dar  nu răspundeai. Am stat pitulată și cu cu inima-n gât. Deci, a fost mâna ta?!

− De fapt eram acolo tocmai ca să le previn… e o poveste mai lungă. Iaca, s-ar putea să avem parte de oleacă de acțiune.

− Iau legătura cu Feon?

− Deocamdată nu. Caută o ieșire pe orbită sigură, e posibil să fim monitorizați de cum am decolat. Apoi lansează doar un bip de bandă îngustă.

− Am înțeles!

− Ce-ți face puiul?

− Bine. A terminat primul stagiu de îndoctrinare și este pe Lună pentru evaluare.

− Cred că i se termină copilăria. Am nevoie de el. Don Profesore ce face?

− Îi ca o sugativă. Mi-a halit deja peste o sută de tera, unde l-ai găsit?

− Eu? S-a agățat de mine precum scaiul. E un analist excepțional. Îmi pare rău că l-am descoperit atât de târziu deși a ieșit mai mereu în evidență cu tot felul de trăznăi.

− Sondele mele nu au fost acceptate în parietal și oricum asimilează prea rapid pentru un om obișnuit.

− I-auzi?!

− Vrei să-l dai pe Dav lui?

−  Nu am încotro. E singurul în care am cât de cât încredere, deși… Îmi pare rău, dar amândoi se vor căli în focul luptelor.

− Pentru asta am fost creați. Nu vom dezamăgi. Suntem camuflați pe o orbită geostaționară.  Feon încearcă să ne contacteze pe o legătură securizată . Fac legătura?

− Of! Da.

Feon mă privește critic:

− Ce se întâmplă acolo, la tine, Ailin(4)? Ca reprezentant al Consiliului Galactic pe Terra credeam că ții lucrurile sub control.

Tușesc în barbă cam jenat:

− La cestiune, Don Profesore  a zgândărit rahatul, e posibil ca invazia să se decaleze.

− Cine este Don Profesore?

− Acu’, că mă gândesc un pic: Bună întrebare! Dar n-avem timp. Tradiționaliștii vor ataca anticipat. Am făcut deja un protest la Consiliul Galactic.

− Cel mai bun spion al lor face protest?

− Ne-am cam răcit…

− Și-atunci tot la Neprihănitele Fecioare apelezi. Am alertat pe simpatizanții noștri și se activează bazele din Antartica și Tungusta.

Ai planul de zbor la Rodica. Succes!

− Să-ți fie gura aurită, Feon! Dacă scap voi intra din nou în conservare, iar dacă nu, să știi că tu ai fost unica!

− Mincinosule!

*

 

  1. Pantera – 11dec 2017, 1 Mai muncitoresc – 29 apr 2018, Copii la indigo – 19 oct 2017;
  2. Armăsar de prăsilă – 28 mai 2018;
  3. Drunken sailor – 19 apr 2018;
  4. Ailin – 26 ian 2018.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s