Speed dates

 

Este prima dată când sunt la una din aceste așa-numitele speed dates unde ți se dau doar trei minute să conversezi și apoi treci la următorul candidat.

Prima mea întâlnire se numește Roxi și arată bine. Mă prezint ca Nelu. Am venit pregătit cu o replică inteligentă despre trecutul meu:

− Tatăl meu a fost un robot, iar bunicul de asemenea.

Fața de metal a lui Roxi rămâne fără de expresie, în ton cu vocea ei:

− Asta nu are nici un sens. Roboții nu au tați; suntem construiți în fabrici.

Cu zâmbetul meu de robot, îi explic:

− Ceea ce tu numești o fabrică, în cazul meu era o mașină autonomă-practic un robot mai mare. Și fabrica însăși a fost construită de o mașină de construcții sofisticată-în esență, tot un robot. Astfel, putem spune că fabrica a fost tatăl meu, iar constructorul fabricii a fost tatăl său!

Roxi își rotește privirea în ceea ce oamenii ar spune că-și dă ochii peste cap:

− OK, din punct de vedere tehnic ar putea fi corect, dar frazare dumneavoastră este înșelătoare. În plus, alți roboți ar putea afirma același lucru.

Îmi cer scuze. Îi spun că petrec mult timp cu oamenii și astfel am absorbit o parte din expresiile lor. Și-atunci o întreb la ce scoală a învățat.

Acum își dă ochii peste cap:

− Asta nu are nici un sens. Roboții nu merg la școală; suntem programați.

− Asta voiam și eu să zic, îmi dreg glasul așa cum l-am văzut pe umanul Vasile, colegul de birou; unde ai fost programată?

Roxi se atinge mâna în spatele capului și inițiază o preluare a memoriei pentru amândoi. Ochii ei pâlpâie, după ce a auzit propria mea voce spunând din nou: Unde te-ai dus la școală?

Îmi mai cer odată scuze pentru că întâlnirea noastră fulger nu merge bine și descriu, rapid, aspectele cele mai impresionante din CV-ul meu:

− Întreaga mea familie a fost făcută cu tehnologia Mechnic A3 și eu am avut noroc să obțin opțiunea R3.

Roxi rămâne tăcută. Se uită la tavan.

Îmi ridic puțin volumul:

− Roxi!?

− Nu mă interesează câtuși de puțin opțiunea dumneata R3, Nelu. Ești un robot de neimaginat, cu un mod de vorbire destul de afectat. Ea începe să bâzâie, indicând dorința ei de a trece la următoarea întâlnire cu un robot masculin.

Ceasul de întâlnire arată că au mai rămas zece secunde. Trebuie să spun urgent o chestie pe care să o aprecieze dacă nu vreau s-o pierd:

− Nu m-am putut înfrâna  să observ accesoriile tale U2, Roxi, sunt destul de atractive pentru o fată ca tine, de fapt, sunt minunate!

Roxi rămâne încremenită:

− Roboții nu sunt programați să recunoască atractivitatea, cu excepția simplității și funcționalității și nu sunt o fată. Sunt robot de sex feminin.

Mă mai privește o dată, dă din cap a negare, și pleacă destul de repede.

Ședința s-a terminat. Din păcate, mă întreb dacă voi găsi vreodată o femeie robot care va dori un tip ca mine. Sesiunea mea cu Roxi mi-a lăsat un gust urât în gură, ca să zic așa. Îmi ating spatele capului, activez o scanare a memoriei mele recente și o șterg. Deja mă simt mai bine.

Văd că un robot de sex feminin părăsește masa adiacentă, cu un aspect la fel de iritat cu al lui Roxi. E următoarea mea întâlnire. Mă uit cum își pune mâna la frunte, iar ochii îi tremură.

Se așează și se prezintă ca Sylene. E destul de drăguță.

Decid de data aceasta că voi folosi terminologia robot adecvată și voi proceda mai repede.

− Bună, Sylene, eu sunt numit Nelu, și simt o anumită simetrie pentru tine.

− Mulțumesc, Nelu, cred că ești drăguț, și îmi place opțiunea ta R3.

Sylene zâmbește:

− Unde te-ai dus la școală?

***

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s