Iobăgie

Te lăsa carburatorul, no problem, aveai toate sârmulițele pentru desfundat jigloare, se ancrasa vreo bujie- se rezolva de îndată, căci erai dotat cu tubulară și glașpapir, sărea vre-un furtun- luai o sârmă din gard și treaba era rezolvată.

Amu, ai belit belingheru’. Ți-o zâs computatoru că-i cu defect, nu-ți zice și: modulul trei defect– îl înlocuiești și-ți vezi de drum, nuuuu , musai să suni la platformă și, la dumnezeul ei de mașină, la service.

Iobăgie.

Te durea la lingurică, te duceai la doftoroiaie te ciocănea, te asculta cu stetoscopul, ți-o pipăia, îți dădea două-trei hapuri și n-aveai nici pe dracu.

Amu, musai să-ți faci analize, de te înțapă peste tot și afli că ești de fapt mort de mult la câte boli afli că le ai și n-ai știut și-i musai să te internezi și să urmezi niște tratamente complicate de după care alte analize…

Iobăgie.

N-ai luat testele de evaluare națională, adio liceu, musai rabota la patron, necalificat și cu salariu minim. N-ai luat bacalaureatul, adio facultate, musai rabota la patron, necalificat și cu salariul minim. Ai terminat facultatea, adio discotecă, musai rabota la patron, necalificat și cu salariul minim.

Iobăgie

N-ai semnat adeziune la PSD, musai rabota, necalificat și cu salariul minim.

Iobăgie.

***

Autor:

Fiind geamăn cu ascendant în săgetător sunt un extrovertit spre coleric de o curiozitate excesivă, perfecționist păgubos, împrăștiat, superficial, agnostic... și nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin.

6 gânduri despre „Iobăgie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s