Violeta

− Fata asta are ceva cu tine!

− Daaa! rânjesc. Chestii mai vechi. Dar… până-i scoate din carantină pe colegii tăi, ce zici de-un sejur pe Terra. Tocmai ce-am primit îndemnizația de la Consiliul Galactic și-un bonus baban:

Ochii ei sclipesc violet:

− Dar nu înainte de a-l cunoaște pe Don Profesore…

− Nu știi ce vrei…

− Din câte mi-ai povestit, e un personaj fabulos!

− E clar. Ne-am ratat! Să nu zici că nu ți-am zis, și plec cu ea la braț.

(Menajeria- 20 iunie 2017)

Violeta e cochetă. În premieră, dar mai ales fiindcă i-am zis că dacă Don Profesor o vede la nudul gol e posibil să dorească un eșantion, poartă o rochie albă, din mătase de cașmir, fără cusături vizibile, lungă până la pământ. La gât are un șirag de perle albastre de Ceylon care contrastează magnific cu pielea negru-violacee, iar pe cele două tentacule, pe care le prezintă drept brațe, are un ceas inteligent Samsung și o brățară cu diamante. Înaintează voluptuos pe alee…

Don Profesore mai să se înțepe cu furca de întors carnea. Rămâne prostit și cu scula-n mână, ca țăranul când trece boieroaica.

O plantez pe fătucă pe un șezlong și decolez strategic:

− Tre’ să tai pâinea… faceți cunoștință că sunteți majori și vaccinați. Ăăăăă! Profesore! Deșteptarea! Și mai freacă grătarul cu gușa aia de cucuvea.

Mă frăsui prin bucătărie, chiar tai o pâine, scot și niște gogoșari în oțet, niște măsline, o felie de cașcaval și mă-nfig cu capul în frigider: ce-ar mai trebui, când cineva împinge ușa și mă prinde înăuntru:

− Pot să știu și eu ce-i aici?

Vocea-mi pare cunoscută. Foarte cunoscută. Încerc o manevră de a ieși cu capul din congelator. Nik!

− Facem și noi un grătar, iubi… ce n-am mai făcut?

− Iubi, îî? Și cu făptura aia, tentaculară, ce-i? La fel ca nevinovata de … pardon, fosta fecioară neprihănită? Îîîî? Și-mi împinge, iar capul în frigider. Mă lași să mă iau în bumbi cu roșcata de la Consiliul Galatic și tu fugi cu papagalița aia, aaaa, de-am exclus-o… și-acum? Acum? Cu șerpoaica asta? Cu asta Ailin, sau cum ți se mai zice?

− O țâră, Iubi… Nu-i nimic… O chestie nevinovată… Am făcut și noi un grătar… Don Profesore e în limbă după Violeta…

− Daaa?

− Daaa! Și profit de moment ca să scot capul din frigider. E un coup de foudre, nu știi? S-au cunoscut pe internet, jale mare. Ia de taie salamul ăla, așa… Ce ziceam? Daaaa! Se iubesc nebunește, o uniune intergalatică , așa și castravetele…

− Și cu neprihănita?

− Interese galactice dragă, se poate? Parcă n-ai ști… Cum puteam să devoalez adânca conspirație care sălășluia chiar în sânul vostru fără să ajung la sursă…

− La sursă, îîî? Și ritmul în care taie castraveții începe să mă îngrijoreze.

Și-atunci cu roșcata de la consiliu ce-a fost?

− Îi secretara mea, țumpa. Nu mi-am pus-o eu… Scrumbie mi-a plasat-o, poți să-l întrebi… Hai pupă la tata tău… Miorlau! Ce mi-a plăcut! Îi gata platoul? Hai!

Ies cam cu fereală și am șocul vieții mele: Don Profesore e bot în boticul de vițel al lui Violeta. Amândoi se privesc languros.

Platoul cu aperitive se clatină periculos în mâna mea așa că sar scurt cele trei trepte și-l trântesc, cam abrupt, pe masă:

− Dar ce’mi fac porugheii? O privesc criminal pe Violeta, iar ea-mi întoarce un zâmbet tâmp: Doamneeee, a turtit-o Don Profesore.

Fac o schimbare de modificare:

− Daaaa! O știți pe Feon, nuuuu? Pune, dragă, farfuria cu mostre de boi , berbecuți de un an și gușă de cucuvea dinaintea lor, las că-ți explic eu… tu dă încoa antricoatele și mititeii, așa… vezi că ne-nțelegem…

Violeta se alintă:

− Să-i dea mămicu’o bucățică la Don Profesor?

Mă ia cu transpirații. Asta are experiență din facultate.… Mă desprind cu greu de priveliște și duc un dumicat la gură.

Feon, cu ochii la Violeta, mă-mpuge-n coaste cu un dos de furculiță :

− Ce n-ai zis, scrâșnește la urechea mea, puneam și eu ceva pe mine?! Arăt ca o cerșetoare…

Îmi rămâne micu’n gât!

***

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s