Templul

− Nu întotdeauna a fost așa. Au fost vremuri când prosperam. Hrană era din belșug, era cald și bine. De unde era să știm că în sferele înalte soarta noastră tocmai se decidea.

Peste zi, pe Tăpșanul cel Drept aproape de Zidul cel Mare a apărut ca din neant Templul cu 12 intrări.

O putere mai presus de voința slabă a muritorilor de rând te atrăgea înăuntru unde timpul parcă încetinea și ieșeai cu priviri năuce de viziuni și plăceri interzise. Timpul trecea apoi mai repede pentru aceștia căci îmbătrâneau într-o zi cât alții-n zece și-apoi mureau.

Apoi a venit molima cea mare. Se murea misterios și în doar câteva săptămâni deja ne înjumătățisem.

Târziu, prea târziu, am legat asta de Templul Blestemat căci bunicul meu, studiind atent cazurile, descoperea că moartea venea atingându-i pe cei ce întraseră la desfătări în templu sau atingându-i pe cei atinși de aceștia, dar nimeni nu a voit să-l creadă căci puterea de atracție a lui era prea mare.

Atunci, bunicul meu a adunat în jurul lui o mână de credincioși și a plecat în bejenie. Doar noi am scăpat cu viață, aici în grotele de la capătul lumii unde nu e chiar atât de frig și avem ce vâna. Acum, când deja semnele arată că frigul cel mare e pe cale să treacă și mulți ar vrea să se întoarcă, a venit timpul să vă arăt ceea  ceea ce bunicul mi-a lăsat cu limbă de moarte, inscripția cea mare de pe frontonul Templului Blestemat, pe care a copiat-o înainte de marea bejenie. De-oți mai vedea-o să fugiți căci blestem de moarte aduce cu ea.

Iat-o: CAPCANĂ PENTRU GÂNDACI

 

                                                       ***

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s